perjantai 20. maaliskuuta 2009

Happy B-day Barbie!

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Minulla on valmiina jo kolme jaloa tytön nimeä ja kaksi osuvaa pojan nimeä mahdollisia lapsiani varten. Kasvatusfilosofiakin on kokeilua vaille valmis. Yksi asia on kuitenkin vielä auki: Saavatko lapseni leikkiä Barbie-nukeilla?

Yhtäältä pyörittelen nostalgisia muistoja omista Barbie-leikeistäni, niistä lukuisista tunneista, jotka vietin täysin omissa maailmoissani muovisia nukkeja liikutellen ja pukien. Pahin pelkoni pienenä oli, että yöllä murtovaras tai rottalauma iskisi huoneeseeni ja veisi kalliimman aarteeni, Barbie-nukkekokoelmani.

Toisaalta mielessäni lilluu feministisen tutkimuksen viiltävä kritiikki tässä kuussa 50 vuotta täyttäneen Barbien edustamasta naiskuvasta. Kun Barbiet olisivat bannassa, minun ei tarvitsisi enää muuta kuin pitää muksut erossa muotikuvista, runway-raporteista, katumainoksista, MTV:stä, massatuotetuista televisiosarjoista ja anorektisten Hollywood-tähtien elokuvista. Ja sim-sala-bim: terve kehokuva olisi valmis. Vai olisiko?
Photobucket
Photobucket
No, kuvitellaan, että kieltäisin Barbie-leikit. Olisin tietysti hirveä tiukkis, mutta yllättäen myös harvinaisen in. Sarah Jessica Parkerkaan ei nimittäin koskaan leikkinyt Barbieilla!
-Äiti kielsi Barbie-nuket epärealistisina ja epäreiluina Amerikan naisia kohtaan, Parker on kertonut ylpeänä äidistään.

Kysymykseni siis kuuluu tänä nuhaisena perjantaipäivänä: Barbie, epäreilu ja epärealistinen vaiko kaunis ja klassinen?
Päättäkää te.
Photobucket
Terveisin: Jenna, jonka mielestä synttärisankaria pukisivat ainakin nännit, häpykarvat ja pari mahamakkaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
UA-31293991-1