tiistai 11. elokuuta 2009

Täydellinen trenssi

Photobucket
Kauniin, hyvin istuvan ja oikeansävyisen trenssin löytäminen on taitolaji, joka vaatii tarkkuutta ja kärsivällisyyttä. Trenssinmetsästäjän esikuva on Kultakutri, jolle ainoastaan juuri sopiva on kyllin hyvä.

Kun pitkien etsintöjen jälkeen vihdoin löysin omani, täydellisen vintage-Burberryn, päätin laittaa hyvän kiertämään. Listasin kaikkien trenssihaukkojen avuksi täydellisen trenssin kahdeksan kriteeriä:

1. Ryhdikäs, hyvin istuva hartialinja.
2. Kaksirivinen napitus. Vähempi ei riitä.
3. Leveät, jämäkät kaulukset.
4. Sileä, kauniisti laskeutuva, tarpeeksi tukeva kangas. Rypyt näkyvät vaaleassa trenssissä helposti, joten säilytä takkia aina hengarissa ja silitä rypyt pois. Mahdolliset olkatoppaukset saa sileiksi kiehuvasta kattilasta nousevan höyryn avulla.
5. Polveen tai hieman sen yläpuolelle ylettyvä helma. Polvipituinen takki sopii kaiken kanssa. Sen voi heittää mekon tai hameen päälle ja pukea kaikenmallisten housujen kanssa.
6. Klassinen väri. Ikuiseksi tarkoitettua trenssiä ei kannata ostaa trendivärissä. Mustaan pukeutuvan kannattaa hankkia hieman kittiin taittava beige trenssi, joka tuo muuten tummaan asuun kontrastia ja kirkkautta. Murrettuja sävyjä suosivalle sopii musta trenssi, joka luo asulle raamit.
7. Juuri oikea koko. Jos löytämäsi trenssi on muuten täydellinen, mutta väärää kokoa, jätä se kauppaan. Muista tämä varsinkin kirpputoreilla, joissa parhaimmat trenssin usein lymyävät.
8. Kaunissolkinen vyö. Vyötärön kapeimpaan kohtaan sijoittuva vyö tekee siluetista täydellisen. Huomaa ettei vyötä pidä ikinä pujoittaa lenkkeihin ja soljen läpi, vaan se tulee sitoa rennosti solmuun tähän tyyliin. Täydellisen trenssin solki muistuttaa kilpikonnan kuorta ja on samaa materiaalia kuin trenssin napit.

Tiedän, kuulostaa vaikealta ja valehtelematta sitä se onkin. Mutta usko pois, lopulta vaiva palkitsee. Mikään ei suojaa tuulisilta, kulmikkailta päiviltä yhtä hyvin kuin täydellinen, ryhdikäs mutta pehmeä, trenssi.

Onnea etsintöihin toivottaa:
Maja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
UA-31293991-1